Home Help

Veelgestelde vragen


Hoe werkt het?

Eenvoudig. Huiseigenaars en oppassers treden direct met elkaar in contact zonder tussenkomst van derden. Dat scheelt niet alleen geld maar ook tijd. Je kunt zelf een oproep plaatsen of direct contact opnemen met een aanbieder. De communicatie verloopt veilig via het berichten systeem van je account. De site is transparant, veilig, betrouwbaar, en makkelijk in gebruik. Voor vragen staat er altijd iemand klaar om je te helpen.

Wat kost het?

De registratie(aanmelding) kost niks, je krijgt dan toegang tot de volledige inhoud van advertenties. Als huiseigenaar adverteer je altijd gratis. Wel kunnen oppassers in sommige gevallen een vergoeding vragen voor hun dienst.

Voor alle Dwinky gebruikers geldt dat de optionele IBAN-verifcatie vereist is om te kunnen reageren op advertenties van andere deelnemers. Verificatie kost eenmalig € 8,00 euro.

Meer weten?
Lees hier meer over verificatie.


Waarom is dit niet gratis?

Wij maken doorlopend kosten om de service in de lucht te houden en het systeem verder te kunnen ontwikkelen. Omdat we zonder adverteerders werken en jouw privacy serieus nemen moeten we onze deelnemers om een bijdrage vragen. Data van onze gebruikers wordt goed beschermd en niet verhandeld zoals bij Facebook of Google.


Aanmelden lukt niet

Ik heb geen tijdelijk wachtwoord ontvangen
Het meest voorkomende probleem met gelukkig een duidelijk antwoord. Het systeem verstuurd altijd een tijdelijk wachtwoord na stap 2 van de aanmelding, als je die niet binnenkrijgt kan dit twee oorzaken hebben:
  1. Je hebt een tikfout gemaakt bij de invoer van je e-mailadres. Je zult nu de procedure opnieuw moeten doorlopen.
  2. Het bericht met je tijdelijke wachtwoord is in de spam-box terecht gekomen van je e-mail account. Check of dit het geval is.
Ik kan niet inloggen met dit tijdelijke wachtwoord
Dat is correct. Het wachtwoord is namelijk niet voor niks een 'tijdelijk wachtwoord', het is bedoeld om in stap 3 van het aanmeldproces je eigen wachtwoord mee aan te maken. Kopieer dit wachtwoord en ga terug naar deze pagina in je browser om de aanmelding te voltooien door een nieuw wachtwoord aan te maken. Pas dan ben je klaar om in te kunnen loggen als geregistreerd gebruiker.

Wat betekent "Oppas in huis"?

Oppas in huis

Het woord zegt het al, de oppas bewoont tijdelijk de oppaslocatie en maakt gebruik van de voorzieningen. Een soort 24-uurs oppas voor huis, tuin en dier.


Wat betekent "Sleuteloppas"?

Sleuteloppas

De oppas komt met afgesproken regelmaat langs op het oppasadres om taken uit te voeren. Hij/zij woont meestal in hetzelfde postcodegebied als de huiseigenaar en beheert een huissleutel gedurende de oppasperiode. Er wordt door de oppas niet overnacht op de oppaslocatie.


Ben ik verzekerd in geval er iets mis gaat tijdens een verblijf?

Je bent niet verzekerd via Dwinky als je een oppasovereenkomst aangaat. Dwinky is nooit aansprakelijk voor schade die voortkomt uit een afspraak tussen twee deelnemers. Zorg altijd zelf voor een dekkende verzekering en check of de wederpartij die ook heeft. Lees je polisvoorwaarden of informeer bij je agent. Lees ook de algemene voorwaarden over dit punt.

Is er ook een app voor de telefoon?

Nog niet in de app store, wel is de website goed toegankelijk voor mobiele apparaten en is de volledige functionaliteit beschikbaar op je telefoon.


Help! Mijn vraag staat hier niet bij. En nu?

Stel je vraag per e-mail aan help@dwinky.nl
of gebruik Twitter, stuur een tweet of priv├ębericht aan @dwinkyhuisoppas