Home Over Dwinky

Over Dwinky

Missie

Dwinky vindt en verbindt huis(dier)bezitters met geschikte oppas. Voor diegene met respect voor andermans domein en liefde voor huisdieren.

Hoe het werkt

Dwinky is een peer-to-peer (P2P) gemeenschap wat ingewikkelder klinkt dan het is. Deelnemers van het platform hebben direct contact met elkaar zonder tussenkomst van derden, ze werken zo samen om tot een oppasafspraak te komen die voor beiden passend is. Men deelt in elkaars vraag en behoeften, de een zoekt een oppas terwijl de ander juist op zoek is naar een tijdelijk oppasadres om wat voor reden dan ook. Dit betekent niet dat deelnemers aan hun lot worden overgelaten. Veiligheid staat voorop. Elke deelnemer die contact wil leggen met een ander moet zijn naam laten verifiëren zodat we een eerlijk aanbod kunnen garanderen zonder 'nepgebruikers'. Goede service en ondersteuning voor geregistreerde gebruikers is een vanzelfsprekendheid.

Het initiatief

Dwinky is een initiatief van Jeroen Vos en Roos Langendorff. Wij zijn natuur- en cultuurliefhebbers maar houden ook van ons werk, vakantie en... onze telefoon. Met regelmaat zoeken wij vakantie-oppas voor onze woning en drie katten. Dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. De buren willen we er niet altijd mee opzadelen en binnen het eigen netwerk is niet altijd iemand beschikbaar. We misten een fijne, veilige, online gemeenschap om een breder aanbod van oppassers te kunnen bereiken. Zo is Dwinky ontstaan, de oppas-app die (bijna) helemaal voldoet aan onze wensen.

Ervaringsdeskundig

In 2018 hebben wij tijdens een reis door Nieuw Zeeland een periode als housesitter doorgebracht op verschillende locaties door het land. We waren zeer verrast door de openhartigheid van de huiseigenaars en vooral hun vertrouwen in ons vreemde Europeanen. Zowel in Christchurch als Auckland zijn we zeer hartelijk ontvangen in huizen van mensen die de kerstvakantie elders doorbrachten en thuis huisdieren hadden rondlopen. Het was een bijzondere ervaring die we ook jou toewensen. We hopen daarom dat je veel plezier en gemak zult ervaren bij het gebruik van je account.
Alvast geluk bij het vinden van de juiste match!

Jeroen Vos en Roos Langendorff

Dwinky founders Jeroen en Roos

Dwinky founders Jeroen en Roos

Foto: Jim Janse