Over veiligheid

Belangrijk: Je persoonlijke gegevens als naam, e-mail, telefoon en adres worden nooit getoond op je openbare profiel en zijn niet zichtbaar op de website - ook niet voor ingelogde gebruikers. Dwinky gebruikt deze gegevens alleen voor administratieve doeleinden en om op te kunnen treden in geval van misbruik.

Dwinky is gebouwd op het vertrouwen tussen de deelnemers onderling, het delen van ervaringen is hierbij een graadmeter. Ook het verificatiesysteem draagt bij aan de betrouwbaarheid van het aanbod. Dwinky kent geen anonieme gebruikers. Al onze deelnemers zijn volstrekt integer en alleen gebaat bij goede relaties en referenties. Dwinky is en blijft een veilige omgeving waar met respect met elkaar wordt omgegaan.

Vertrouw op elkaar, op de referenties, op onze dienst, maar vooral op je eigen gezonde verstand en intuïtie. De uiteindelijke match - die maak je zelf.

Wat Dwinky doet aan veiligheid

Dwinky doet alles binnen haar vermogen om misbruik te voorkomen.

 • Gebruikersprofielen zijn geanonimiseerd. Je echte naam, adres, telefoonnummer of e-mail wordt nooit gedeeld op de website. Ook niet met ingelogde gebruikers.
 • Elke deelnemer die wil communiceren met een andere gebruiker (door te reageren op een oproep) moet eerst zijn naam laten verifiëren middels een bankoverschrijving. De naam wordt zo gecontroleerd op echtheid en de persoon is zo nodig traceerbaar. Als gebruiker heb je de zekerheid dat de identiteit van je mededeelnemers bij Dwinky bekend is.
 • Dwinky gebruikt een versleutelde (https) internetverbinding voor het uitwisselen van gegevens. Dit om de veiligheid rondom jouw persoonlijke gegevens te kunnen waarborgen.
 • Meldingen over ongepast gedrag van gebruikers, op de website of tijdens een verblijf, worden serieus in behandeling genomen.
 • Het account van gebruikers die onze voorwaarden en spelregels niet respecteren wordt verwijderd. Bij ernstige vorm van misbruik wordt melding gedaan bij de politie.

Tips om risico's te beperken

 • Plaats als huiseigenaar geen gedetailleerde foto's van je woning waarop bijvoorbeeld een straatnaam en/of huisnummer zichtbaar is. Hou de foto's algemeen en niet te specifiek voor het adres.
 • Communiceer alleen via je 'Berichten' van je Dwinky account. In geval van misbruik kunnen we je dan altijd bijstaan.
 • Check altijd eerst het profiel en de beoordelingen van degene waarvan je per e-mail een bericht ontvangt voordat je reageert;
 • Deel geen persoonlijke (contact)gegevens in je profiel of in advertenties.
 • Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke gegevens met andere gebruikers via 'Berichten'.
 • Verstuur geen kopie van je identiteitsbewijs per mail of app;
 • Raadpleeg altijd onze 'Checklist oppasovereenkomst' bij het maken van een oppasafspraak. Een nuttige handleiding die je krijgt toegestuurd zodra er een match is gemaakt met een andere deelnemer.
 • Word je benaderd door een organisatie of bedrijf? Wees dan alert en meld het ons. Dwinky is gebouwd voor particulieren en heeft geen zakelijk karakter.

Help mee

Je kunt zelf ook meehelpen de Dwinky gemeenschap veilig en plezierig te houden. Merk je dat een andere gebruiker via een account onwenselijke inhoud plaatst, of heb je een slechte ervaring met een oppasafspraak? Laat het ons dan weten, wij nemen meldingen over dit onderwerp altijd in behandeling.

Trustpilot